Verdens beste golfdestinasjoner: tren og spill i ferien!

Pebble Beach in California, USASelv om Norge har et godt tilbud når det kommer til golfbaner, er det vel få ting som slår kombinasjonen golfspill og ferie i utlandet. Flere av de beste golfbanene i verden ligger dessuten så langt sør at det er mulig å spille der hele året. Dermed slipper man å ta lange pauser i spillet, mens man venter på at snøen her hjemme skal smelte. Ved å legge ferien til et av verdens beste golfkomplekser kan man få både gode kulturopplevelser, sammen med en unik sjanse til å forbedre golfspillet sitt. Selv om det selvfølgelig er subjektivt hvilke golfbaner som er best, anbefales følgende 3 destinasjoner på hele tre ulike kontinenter:

St. Andrews i Skottland

St. Andrews i Skottland regnes som golfens hjemsted, og en golfreise hit er dermed nærmest en selvfølgelighet. I vakre St. Andres finner man hele 7 flotte golfbaner som regnes for å være de fineste, eldste og mest tradisjonelle i verden. Byen St. Andrews byr dessuten på andre flotte opplevelser, blant annet den fantastiske St. Andrews-katedralen og det britiske golfmuseet.

Pebble Beach i California, USA

Golfbanen Pebble Beach Golf Links i California er av mange ansett som en av verdens vakreste. Banen ligger på høye klipper langs Californias kyst mot Stillehavet, og byr på en spektakulær utsikt. Pebble Beach Golf Links ble i 2001 kåret som den beste banen i USA, og har en av de dyreste prisene i verden. Banen har vært vert for hele 5 U.S. Open i tillegg til flere andre viktige turneringer.

Cape Kidnappers i Hawkes Bay, New Zealand

Cape Kidnappers er en 18-hulls bane nær Te Awanga i New Zealand. Banen ligger høyt over havet, blant dramatiske klipper, i et landskap som er en nasjonalpark verdig. Cape Kidnappers ble fullført i 2004, og er designet av den legendariske golfarkitekten Tom Doak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *