Svingøvelsene som benyttes av ekspertene

golfSom nybegynner på treningsbanen kan det virke nærmest uoverkommelig å komme seg opp på et tilstrekkelig nivå. Hvis man ser på ekspertene ute på golfbanen er de gjerne noe som virker millioner av steg foran. Det viktigste er imidlertid ikke å gi opp, og fortsette å trene. Husk at også proffer som Tiger Woods måtte starte et sted. For å gjøre prosessen med å forbedre teknikken enklere, kan det være lurt å se på hvordan ekspertene øver.

En nybegynner er gjerne veldig utålmodig og ønsker å komme seg ut på banen raskest mulig. Dermed forsøker man gjerne å forbedre mange deler av teknikken sin samtidig, noe som i praksis er nesten umulig å få til. Ser man på ekspertene og hvordan de trener vil man oppdage at de konsentrerer seg om én ting av gangen. Profesjonelle spillere er nemlig såpass erfarne at de for lengst har funnet ut at man ved å fokusere på flere ting samtidig er nødt til å feile. Den beste måten å trene på er derfor å ta tak i ett forbedringsområde om gangen. Det kan kanskje virke til at dette er veldig tidkrevende, men i praksis vil man faktisk spare tid ved å gjøre det på denne måten.

Noe annet eksperter for lengst har skjønt, er at det er viktig å trene på det som faktisk er problemområdet. Mange nybegynnere har faktisk en tendens til å trene på feil øvelser, som ikke er kompatible med teknikken man ønsker å lære seg. Dermed er det lett å kaste bort massevis av timer på unødvendig trening. Ekspertene bruker derimot tid på å identifisere problemer, for deretter å kartlegge hvilke øvelser man bør gjennomføre. På denne måten unngår man å bruke tid på bortkastede øvelser. Ved å kartlegge området man ønsker å forbedre og bruke tilstrekkelig tid på kun denne typen øvelsen kan man dermed forbedre svingteknikken sin, på samme måte som ekspertene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *