Instruksjoner for å forbedre golfslaget

Instructions for improving your golf team

Instructions for improving your golf teamFor å oppnå det perfekte golfslaget kreves det at man har innarbeidet den riktige teknikken. Dette høres kanskje omfattende ut, men så lenge man er villig til å bruke tid å innsats på dette, skal alle og enhver kunne oppnå en god golfsving. Det er ikke noe man klarer å oppnå i løpet av ett kurs eller noen få timers innsats – det er gjerne noe man trenger flere år for å mestre. Derfor er det viktig at man ikke gir opp, men fortsetter å trene. Nedenfor finner du noen enkle instruksjoner for å forbedre golfsvingen:

• Slapp av. Sørg for at du slapper godt av før du starter golfsvingen. Hvis kroppen din er anspent vil du ikke kunne oppnå riktig svingplan på køllen.
  • Sikt skikkelig. Før du begynner på nedsvingen er det viktig å sikte skikkelig. Beina og skuldrene skal være på linje med målet.
  • Ikke løft hodet. Hvis du løfter hodet for tidlig klarer du ikke å treffe ballen. Følg med på ballen helt til sammenstøtet med køllehodet.
  • Hold hendene lavt. Ved å begrense høyden på hendene vil du på en effektiv måte kunne redusere høyden på slaget. Jo lavere hendene dine er, jo lavere er ballbanen.
  • Roter skuldrene. Sørg for at høyre underarm er plan med ryggraden, at venstre håndledd er flat og at albuene og armen danner en trekant.
  • Bruk kroppen for kraft. Det er viktig å unngå å bruke armene for å få kraft. Øv på å bruke kroppen heller enn armene og hendene til å gi kraft til køllen.
  • Sørg for riktig timing. Sving golfkøllen sakte tilbake, ta en liten pause, og utløs kraften i riktig øyeblikk på nedsvingen.
  • Treff ballen på tur ned. Treff ballen mot slutten av nedsvingen. Dette gir økt spinneffekt og du unngår at golfkøllens hastighet og kraft, blir redusert av gresset.