Hvor kan man spille golf i Norge

Where to play golf in NorwayI Norge finnes det i dag i underkant av 200 golfbaner fra Mandal i sør, til Hammerfest i Nord. Den første golfklubben i Norge, Oslo Golfklubb, ble grunnlagt i 1924, og året etter ble Norges første golfbane, Bogstad, åpnet. Norges Golfforbund ble opprettet i 1948, og på dette tidspunktet fantes det fire baner i landet; Bogstad i Oslo, Borregaard i Sarpsborg, Høsbjør ved Elverum og Åstveit i Bergen. Hvis man er interessert i å prøvespille kan man ta kontakt med en golfklubb i området der man bor. Alle norske fylker har en rekke ulike klubber, så det skulle finnes en i nærheten.

For å kunne spille golf i Norge, trenger man et såkalt golfkort, tidligere kalt grønt kort. Med dette kortet har man rett til å spille ved alle baner i landet, bortsett fra baner som har spesielle krav til handicap. Kortet fås ved å gjennomgå et teorikurs det man lærer om regler og etikette innen sporten. Man må dessuten vise at man har et tilfredsstillende ferdighetsnivå ved å gjennomgå en praktisk prøve. Her må man vise at man kan spille uten å være til hinder for andre, og at man kan ivareta ulike sikkerhetsbestemmelser. Før man kan melde seg opp til praktisk/teoretisk prøve, må man være medlem av en norsk golfklubb.

Blant de mest populære golfbanene i Norge finner man:

• Miklagard Golf, Oslo – denne banen ligger på Kløfta mellom Oslo og Gardermoen og er av Golf Digest kåret som den beste i Norge.
  • Meland GK, Bergen – dette er en 18-hulls golfbane i Meland kommune i Hordaland. Banen regnes for å være svært vanskelig, og har en av de høyeste slope-verdiene i Europa.
  • Oslo GK, Oslo – dette er den eldste golfbanen i Norge, åpnet i 1925. Banen er blant de mest kompakte i landet med 18 hull, og et område på omtrent 480 mål.