Grunnleggende golf – golfutstyr

golf equipmentSom nybegynner i golfens verden må man først og fremst sørge for å skaffe riktig golfutstyr. Her er det veldig lett å rote seg bort i jungelen av tilgjengelig utstyr, spesielt om man har liten kunnskap om sporten fra før. Selv om man kanskje på forhånd tror at det er lett å kjøpe en golfkølle, vil man raskt kunne se, at det finnes utallige typer og modeller å velge blant. Hvis man skal kjøpe golfutstyr for første gang, kan det derfor være lurt å orientere seg litt på forhånd.

En golfspiller har lov til å ha med seg inntil 14 golfkøller, men en nybegynner har ikke nødvendigvis behov for et komplett sett. For en som er ny i spillet holder det normalt med en driver, et jernsett, og en putter. I tillegg bør man selvfølgelig skaffe en golfbag som både beskytter køllene når de ikke er i bruk og som gjør dem mye enklere å transportere. Det tilbys dessuten gjerne komplette sett i ulike varianter som inkluderer de viktigste typer golfkøller samt tilhørende golfbag. Når det gjelder hvor mye man bør bruke på et golfsett avhenger dette i stor grad av hvor mye man har tenkt å spille. Hvis man bare har tenkt å spille av og til kommer man langt med et rimelig golfsett, men hvis man har tenkt å spille regelmessig, kan det være verdt å investere litt mer.

I tillegg til golfkøllene er det lurt å investere i skikkelige sko. Golfsko har spesielle pigger som sørger for godt feste slik at man ikke glir så lett på gresset. Videre sørger de for god stabilitet, noe som er helt nødvendig for å få til skikkelige golfslag. I tillegg gir golfsko selvfølgelig den riktige stilen mens man beveger seg på golfbanen og bidrar dessuten til å holde føttene tørre når man spiller på vått gress. Man kan dessuten vurdere hvorvidt man bør investere i golfhansker. Disse gir bedre grep og sørger dessuten for at man unngår gnagsår på hendene.