Golfsving: 10 retningslinjer for nybegynnere og profesjonelle golfspillere

Golf SwingNoe av det viktigste både for nybegynnere og profesjonelle golfspillere er utvilsomt golfsvingen. Hvis man ikke svinger køllen på riktig måte klarer man ikke å treffe ballen skikkelig, og man klarer dermed ikke å få til et godt slag. For å forbedre teknikken sin er det derfor helt nødvendig å trene på å få til en bedre golfsving. Nedenfor finner du 10 retningslinjer som er spesielt viktige for nybegynnere, men som også kan være nyttige for viderekommende golfspillere:

1. Hold golfkøllen riktig: Kopier håndens nøytrale posisjon. Ta forsiktig tak i køllen med den ikke-dominerende hånden og la tommelen peke nedover. “V”-en mellom tommelen og pekefingeren skal peke mot skulderen din. Plasser den dominerende hånden nedenfor den andre og hold denne posisjonen.

2. Styrk grepet: Styrk grepet ved å låse hendene sammen. Den vanligste måten å gjøre dette på er et overlappende grep der lillefingeren på den dominante hånden mellom pekefingeren og langfingeren på den andre hånden.

3. Stå skikkelig: spre beina, bøy hoftene og knærne, og hold ryggen rak.

4. Sikt mot målet: Still deg opp som om du skal slå og hold køllen over skuldrene og se hvor den peker. Juster ved behov.

5. Slapp av: Hvis kroppen din er for anspent vil du ikke kunne treffe skikkelig.

6. Pust riktig: Golfsvingen skal være i takt med pustingen din. Lær deg og bruk pusten som en tempoindikator slik at du klarer å opprettholde det riktige tempoet.

6. Følg med på ballen: Hvis du ikke følger med på ballen, kommer du ikke til å treffe den. Følg med på ballen helt til den forlater bakken.

7. Start svingningen fra hofta: La den lavere delen av kroppen starte bevegelsen, før den øvre delen følger etter.

8. Bruk riktig kraft: reduser kraften på slaget – dette gjør det enklere å kontrollere retningen og lengden.

9. Bruk riktig hastighet: reduser hastigheten på svingningen. Sving køllen tilbake, ta en liten pause og sving rolig mot ballen.

10. Treff ballen på en nedadgående kurve: treff ballen når køllen er på tur ned. Dette gir økt spinn og fart, ettersom gresset ikke reduserer køllens hastighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *