Fitness-trening utenfor golfsesongen

Fitness training outside golf seasonUtenom golfsesongen er det viktig å opprettholde formen, slik at man er klar til neste sesong starter. I Norge er golfsesongen ganske kort på grunn av lange vintre. Dermed vil det få ekstra stor effekt om man lar formen dale utenom golfsesongen. Mange er av den oppfatning at en golfspiller ikke trenger å være i god fysisk form, men som alle golfspillere vet stemmer ikke dette. Man trenger både å ha utholdenhet og styrke for å kunne gjennomføre et golfspill på flere timer og dessuten klare å slå ballen langt og presist nok.

Hva som er den beste treningen for en golfspiller utenom sesongen vil nok i stor grad variere fra person til person. Generelt sett er imidlertid fitness-trening et godt valg. Fitness-trening innebærer generelt sett både styrke- og utholdenhetstrening, og begge disse elementene er vesentlige for en golfspiller. Man trenger selvfølgelig ikke å trene veldig hardt eller engang veldig mye, men det er veldig viktig å opprettholde kroppens fysiske stand også i de kalde vintermånedene når det ikke spilles golf. Med trening utenom sesongen bidrar man dessuten til å beholde vekten slik at man ikke opplever problemer på grunn av dette når golfbanene åpnes igjen om våren.

Når det gjelder utholdenhetstrening har man mange ulike valg. Den mest effektive treningen får man kanskje av å jogge, men dette er en treningsform som ikke passer alle. Man kommer langt bare ved å gå lange turer i godt tempo, gjerne i oppoverbakker. Denne treningen kan gjerne suppleres med for eksempel svømming eller sykling for å øke utholdenheten ytterligere. Når det gjelder styrketrening er det naturlig nok kjernemuskulaturen og armene som bør trenes opp. Her kommer man langt med enkle øvelser hjemme, men hvis man ønsker det kan man med fordel melde seg inn i et treningsstudio. Med en personlig trener kan man få tips til hvilke øvelser man må gjøre for å styrke kroppen til akkurat det den skal brukes til – å slå baller på golfbanen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *