Derfor er golf bra for helsen.

Det er anbefalt for nordmenn å mosjonere minst 150 minutter i uka. Ikke alle er like glade i fysisk aktivitet derimot, og foretrekker litt roligere aktiviteter, som å gå tur i skog og mark. For andre igjen kan det fort bli litt kjedelig å bare gå tur. For disse typer mennesker vil golf være midt i blinken. Ikke bare får man beveget seg, men man er samtidig ute i frisk luft, og slår dermed to fluer i en smekk.

Alle har godt av å komme seg ut litt og være ute i naturen. Det er som balsam for sjelen å trekke inn frisk skogluft eller sjøluft. Når man samtidig får beveget seg og vært i aktivitet vil dette være alfa omega. Det er ikke bare sunt for kroppen å spille golf, men det kan samtidig være bra for psyken og være med på å gi deg en glede i hverdagen de aller fleste trenger.

golfNår man spiller golf, vil dette som oftest foregå i fredelige og rolige omgivelser, noe som tillater total konsentrasjon og avkobling fra hverdagens mas. Man får virkelig trent hjernen når man må konsentrere seg om slaget, og planlegge hvert eneste trekk. For mange kan det fungere som meditasjon, fordi man får mulighet til å koble helt av fra livet, og kun fokusere på det som gjelder der og da.

For mange mennesker gir det en mestringsfølelse, og en følelse av tilhørighet til en større gruppe. Man blir del av et samfunn man på forhånd kanskje ikke ante fantes. På forhånd må man være klar over at golf er noe som ikke kommer av seg selv med det første, men det kan være minst like moro å spille selv om man ikke er den beste. Men øvelse gjør mester, og som forklart i denne artikkelen, har golfspilling mange fordeler både fysisk og psykisk, derfor er det ingen tid å miste, ta køllen fatt i dag.