4 årsaker til slice-slag og hvordan det kan unngås

'slice' in golfBegrepet ‘slice’ i golf, refererer til en type feilslag som skrur kraftig i en bue fra venstre mot høyre (for en høyrehendt spiller). Et slikt slag starter til venstre for målet og bøyes deretter dramatisk tilbake til høyre. Dette gjøres meget sjelden med vilje, og er en av de vanligste feilslagene utført av nybegynnere og hobbyspillere. Faktisk er det slik at så mye som 90 prosent av sliter med dette. Det finnes en rekke ulike årsaker til at slike feilslag oppstår, og dermed ulike teknikker for å unngå dem.

Åpent køllehode ved sammenstøt selv med nøytralt grep

Selv om en golfspiller holder køllen i et nøytralt grep kan han/hun likevel få et feil skru på ballen hvis kølleholdet er åpent (relativt til baksiden av venstre hånd) ved sammenstøt med ballen. Både baksiden av venstre hånd og kølleholdet skal være vendt mot målet. En av de beste metodene for å sjekke hvorvidt køllehodet er åpent, (relativt til baksiden av venstre hånd) er å holde køllen vannrett foran ansiktet.

Åpent køllehode ved sammenstøt på grunn av svakt grep

Hvis golfspilleren har et svakt grep, vil dette gir et åpent køllehode ved sammenstøt med ballen, på grunn av at hendene er lengre fremme, sammenlignet med utgangsposisjonen. For å rette opp denne feilen bør spilleren trene på å bruke et nøytralt grep.

Åpent køllehode ved slutten av baksving

Hvis det høyre håndleddet bøyes oppover mot slutten av baksvinget, vil dette resultere i et åpent køllehode ved sammenstøt med ballen. Ved bruk av baksving, skal venstre håndledd forbli flatt, mens det høyre håndleddet skal bøyes bakover i løpet av svinget.

Åpent køllehode ved sammenstøt

Selv om ingen av de ovennevnte tilfellene har forårsaket et åpent køllehode ved sammenstøt med ballen, kan dette likevel skje hvis spilleren ikke fullfører svinghandlingen ved sammenstøt. Køllen må rotere 90 grader, slik at køllehodet kan treffe ballen riktig.